ОтКухнята

#ОтКухнята – Патешко бутче

Posted

Представяме ви нашето патешко бутче с гриловани зеленчуци и песто. Патешкото купуваме от малка ферма за водоплаващи птици, след което го приготвяме за 12 часа на слаб огън, за да се сготви в собствената си мазнина. По този начин става не само вкусно, но и безкрайно крехко.

Точно преди да ви го сервираме, го запичаме за съвсем кратко на висока температура, за да придобие любимата ви хрупкава коричка и златен загар. 

Поднасяме го с гриловани зеленчуци, които ежедневно овкусяваме с пресни и свежи билки и изпичаме на най-правилната температура, за да запазят всичките си полезни свойства. 

Допълваме вкусовете с песто, приготвено с пресен босилек, което е толкова ароматно, че няма как да не си оближете пръстите :))